Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Kirazlı Manastırı'nda ayin yapılacak

Kirazlı Manastırı

Erdek sınırları içinde yer alan Kirazlı Manastırı'nda, ağustos ayı içinde ayin yapılacak. 23 Ağustos'ta gerçekleşecek olan ayine Yunanistan'dan gelecek çok sayıda Rum'un katılmaları bekleniyor.

Erdek sınırları içinde yer alan Kirazlı Manastırı’nda, ağustos ayı içinde ayin yapılacak. 23 Ağustos’ta gerçekleşecek olan ayine Yunanistan’dan gelecek çok sayıda Rum’un katılmaları bekleniyor. Ayin için Balıkesir Valiliği’nden izin istendiği öğrenildi. Geçen yıl, Kirazlı Manastırı’nda, İstanbul Fener Rum Patriği Bartholomeos’un yönettiği, birçok papazın katıldığı ayin yapılmıştı. Bu ayinden sonra bir açıklama yapan Bartholomeos, “Ağustos ayı içinde yapacağımız ayine Yunanistan’dan 500 kişiyle katılacağız” demişti

Yıllardır bulunmayan Kültür Bakanlığı tescili, geçtiğimiz aylarda Hüseyin Sarı’nın başkanlığındaki Erdek Belediyesi tarafından yapılan Kirazlı Manastırı’na, Bandırma-Erdek yolunda, Düzler Mahallesi’nden, Kyzikos kalıntılarının yanından girilen yolla ulaşılabiliyor. Asfalta 17 kilometre uzaklıkta bulunmasına karşın otomobille ancak bir saatte ulaşılabilen manastır, Kapıdağ Yarımadası’nın kuzeydoğu sahilinde, Erdek’e bağlı Ballıpınar Köyü’nün 6 kilometre batısında yer alıyor.
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı